Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Streeti ootab kohtuasi

  USA ametkonnad on ajalehtede Wall Street Journal ja Washington Post andmetel juba aastaid uurinud Wall Streeti insider-tehinguid. Nüüd ollakse niikaugel, et esitatakse esimesed süüdistused.

  FBI, Börsi järelevalveamet SEC ja Manhattani prokuratuur on kaheaastase uurimistulemusena päevavalgele toonud hiiglasliku võrgustiku investeerimispankuritest, spekulantidest, analüütikutest ja ettevõtlusekspertidest, kes olid spetsialiseerunud kauplemisele avalikustamisele mittekuuluva informatsiooniga. Asi puudutab umbes kolme tosinat instituuti ja firmat.
  WSJ andmetel teeniti insider-tehingutega illegaalselt kümneid miljoneid dollareid.
  Süüdistuste keskpunktis on sõltumatud ekspertfirmad, kes varustasid professionaalseid investoreid erialateadmistega erinevate tööstusharude kohta. Tihti palkasid need firmad endisi ettevõtete juhte. Nii näiteks kahtlustatakse, et  investeerimisfirma Goldman Sachs andisd kauplejatele salaja vihjeid tervishoiu alal eelseisvate ühinemiste kohta. Kahtlustusi on aga pea kõigi Wall Streeti asukate vastu, ka näiteks Deutsche Bank pidi uurijatele üle andma firmasisese e-kirjavahetuse.
  Uurijad said insider-tehingute jälile uurides riskifondide juhi Raj Rajaratnami ümber koondunud petturiteringi. Wall Streeti tehinguid uuritakse meetoditega, mida muidu kasutatakse terroristide, narkodiilerite ja maffia vastu, nii kuulatakse näiteks süstemaatiliselt pealt telefonikõnesid.
  Esimesed ülekuulamised on juba toimunud. Aastatepikkune uurimine on omalaadsete seas põhjalikeim, mis USA-s läbi on viidud.
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.