Koit Brinkmann • 1. detsember 2010 kell 21:00

Nordecon Infra vaidlustas uue hanke

Maanteeameti poolt 12. novembril avaldatud Tartu maantee teelõigu ehitamise uue hanke väljakuulutamise on Nordecon Infra vaidlustanud riigihangete vaidlustuskomisjonis. Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu sõnul vaidlustamine 22. detsembriks planeeritud pakkumuste esitamise tähtaega praeguse seisuga edasi ei lükka.

Rahandusministeeriumi juures asuva riigihangete vaidlustuskomisjoni juhataja Taivo Kivistik ütles, et Nordecon Infra vaidlustus on tõesti nendeni jõudnud. ‘"Vaidlustus koosneb kahest eraldi vaidlustusest. Vaidlustatud on riigihanke teade ja hankedokumendid," ütles ta.

Kivistiku sõnul leiab Nordecon Infra, et uut avatud pakkumist ei oleks tohtinud välja kuulutada enne, kui on lõppenud kohtuvaidlus.

Oktoobri lõpus tunnistas rahandusministeerium kehtetuks üle kahe aasta kestnud Aruvalla-Kose teelõigu ehitamise eelmise hanke. Kuid ka selle on Nordecon Infra kaevanud halduskohtusse, nõudes rahandusministeeriumi otsuse tühistamist.

Advokaatide pärusmaaks muutunud hange meenutab juba mõnda aega absurditeatrit, sest iga maanteeameti otsuse on osalejad vaidlustanud. Lisaks on kaitsepolitsei esitanud teehangetega seonduvalt kahtlustused majandusministeeriumi kantslerile Marika Priskele, maanteeameti juhile Tamur Tsäkkole, Nordecon Infrale ja ettevõtte peadirektorile Erkki Suurorule.

Kahtlustuste järgi survestasid Priske ja Tsäkko Nordecon Infrat ja Lemminkäinen Eestit kokku leppima Aruvalla-Kose teelõigu hanke võitja. Kaotaja oleks saanud teha vastutasuna alltöövõttu. Kokkulepe jäi sõlmimata, sest Lemminkäinen Eesti sellele liimile ei läinud.

Samuti kahtlustatakse kantslerit ja maanteeameti juhti riigihangete komisjoni liikmete survestamises, et need võtaksid vastu ebaseadusliku otsuse tunnistada edukaks Nordecon Infra pakkumine.

Hetkel kuum