Kadri Paas • 4 detsember 2010

200 inimest tahab posijaks saada

Soome majanduskriis on erinevat sorti posijatele ja ennustajatele helge äraelamise kindlustanud. Hästi ilmestab nende järele nõudlust Oulu tööpakkumiste portaalis avaldatud kuulutus, kus otsiti tuleviku ennustajat.

Harvaesinevale tööpakkumisele reageeris tervenisti 200 inimest, vahendab YLE.

Paranormaalsete nähtuste uurimisega tegeleva assotsiatsiooni Skepsis esindaja Juho Vourio sõnul ei ole inimeste loomus aegade jooksul mitte kuidagi muutunud, kuigi inimeste haridustase ja erinevad tehnoloogiad on pidevalt täiustnud.

"Inimesed otsivad end painavatele küsimustele selgeid ja lihtsaid vastuseid. Paljude jaoks on praegune maailm juba liiga keeruline," märkis Vuorio.

Pealegi on paljude jaoks jälje jätnud majanduskriisist tingitud pinged ja probleemid, millele otsitakse vastuseid nüüd ja kohe.

"Praegune maailm on kiirem kui kunagi varem. Seetõttu tahavad inimesed ka kiireid ja üha kiiremaid vastuseid enda küsimustele. Nii loodetaksegi, et selgeltnägijad aitavad neid vastuseid leida. Siiski peame tunnistama, et inimese mälu on äärmiselt selektiivne. Kui tahate midagi uskuda, siis selekteerite enda peas välja need detailid, mis seda uskumust toetavad," lisas Vuorio.

Hetkel kuum