Sirje Rank • 12. detsember 2010 kell 13:57

Finantspettur Madoffi poeg tegi enesetapu

Ulatuslikus finantspettuses 150 aastaks vangi mõistetud Bernard Madoffi vanem poeg Mark leiti laupäeval oma kodust pooduna.

Mark Madoff ja tema vend Andrew olid isa vangistamiseni viinud Ponzi skeemiga seoses samuti uurimise all, kuid kriminaalasja ei olnud algatatud, vahendas agentuur Bloomberg.

Läinud nädala kolmapäeval esitas Madoffi poegade ja venna ning viie Maddoffi investeerimisfirma Suurbritannia haru direktori vastu hagi pankrotihaldur Irving Picard, kes püüab Maddoffi skeemi ohvritele kahju korvata.

„See on kohutav ja asjatu tragöödia,“ ütles Martin Flumenbaum õigusbüroost Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison. „Mark oli oma isa kohutava kuriteo süütu ohver, kes vandus alla kaks aastat kestnud pidevale survele valesüüdistuste ja vihjete näol.“

Perekonnale lähedal seisva isiku sõnul oli Mark Madoff viimasel nädalal üha suurema pinge all ja ängistunud kui lähenes isa vahistamise teine aastapäev ja Picard esitas hagi ka tema laste vastu. Survet lisas isa kauaaegse abilise Annette Bongiorno vahistamine novembris ning läinud nädalal ajalehes Wall Street Journal ilmunud artikkel, milles väideti, et Bongiornot püütakse veenda koostööle Madoffi poegadega seotud juurdluses.

Madoffi skandaal puhkes 2008. aasta detsembris, kui isa tunnistas oma kahele pojale, kes samuti tema firmas töötasid, et kasutas uute investorite raha väljamaksete tegemiseks varem liitunud investoritele.

Picard süüdistas nii Marki kui Andrewd seotuses oma isa skeemiga, kuna juhtides küll erinevaid äriharusid, olid nad ikkagi osa ühest firmast. Mark eitas süüd.

Picard on esitanud sadu hagisid, taotledes enam kui 34 miljardi dollari tagastamist pankadelt, fondidelt, investoritelt ja muudelt instantsidelt, kes väidetavalt on Maddoffi Ponzi skeemist kasu saanud. Seni on Picard tagasi saanud umbes 2,5 miljardit dollarit.

Hetkel kuum