Kadrin Karner • 21. detsember 2010 kell 11:36

Kraft: tänu kroonile ei vaja Eesti kriisist päästmist

Tänu kroonile ei vaja Eesti majandus päästmist, kiitis Nordea panga juht Vahur Kraft.

"Kroon on olnud edulugu ja selles ei kahtle mitte keegi. Kroon on toonud oma stabiilsuse näol meid päeva, mil meist saab võimsa majandusliidu täieõiguslik liige," ütles ta täna lauluväljaku klaassaalis toimuval konverentsil "Kuidas hinnata Eesti edu".

"Eesti majandus ei vaja päästmist ka pärast maailma viimase 70 aasta suurimat majanduskriisi ja see on paljuski tänu Eesti kroonile ja tugevale fiskaalpoliitikale,“ rõhutas pangajuht.

Krafti sõnul on euroalal ehk eliitklubil – nagu ta seda nimetas – praegu raske. "Aga ka raskel ajal sinna kuulumine on auasi. Ka meie saame aidata seda raskust ületada," märkis endine Eesti Panga president.

Hetkel kuum