Ligi: riik peaks vältima lollusi

Kaisa Gabral 03. jaanuar 2011, 08:24

Riik peaks vältima hetkel lollusi. Valimised on tulemas ja poliitikutel on kihk teha suuri muutusi, kõik tahavad silma paista. Kui ma olen neid ettepanekuid vaadanud, siis sellele on järgnenud tühi loba, lausus minister Jürgen Ligi Terevisioonis.

"Eesti andis lubaduse aastal 2002, et ühineme euroga siis, kui on selleks esimene võimalus. Kunstlikes meetmetes oli ka küsimus, need oleksid olnud majandusele halvad. Kõik, kes räägivad võimalusest, mis on mööda lastud, need valetavad. Euroopa Komisjon poleks aktsepteerinud trikke maksudega jms," seletas rahandusminister Jürgen Ligi ETV saates Terevisioon, miks oli just praegu vaja euroga liituda.

See sõnum euroga liituda langes kriisiaega ja see sõnum oli hea sel ajal, sest me andsime sellega maailmale tugeva sõnumi, lausus Ligi.

Ministri sõnul on kurb, et ajakirjandus paneb oma pealkirjadesse korraga sõnu euro ja hinnatõus. "Räägitakse, et euro toob näiteks kütuse hinna tõusu, tegelikult tõi Statoil selle," märkis minister ja lisas, et maailmaturul toimuva tõttu hindade tõusmises eurot süüdistada on inetu.

"Paanika, millest räägitakse, et eurotsoon laguneb, me ei maksa nende arveid. Euro on rahanduse kõrgliiga. Eesti saab praegu ka eusotsooni sees eliiti. See, et me oleme olnud vaesed, see on teada. aga meie rahanduspoliitika jaoks on euro kena panus," märkis minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2011, 15:24
Otsi:

Ava täpsem otsing