Inteli kiibid vigased, AMD aktsia tõuseb

Rait Rebane 31. jaanuar 2011, 21:00

Maailma suurim kiibitootja Intel teatas täna, et nende uued kiibid ei ole töökorras ning vea tõttu kaotab firma ligi 300 miljonit dollarit käivet. Ettevõtte konkurentide aktsiad vastasid uudisele tugeva tõusuga.

Inteli sõnul on viga nende uute, hiljuti müüki paisatud teise generatsiooni Core protsessorite tugikiipides. Koos uudisega korrigeeris ettevõte ka käibeprognoosi 11,5 miljardilt 11,7 miljardi dollarini. Vaatamata suuremale kasumiootusele teatas firma, et vea likvideerimine ning juba müüdud toodete parandamine läheb kokku maksma ligi 700 miljonit dollarit.

„Kuna probleeme esineb ka toodetel, mis paisati müüki 2010. aasta viimases kvartalis, võtab firma täieliku vastutuse kõikide kulude katmiseks,” teatas Intel oma avalduses.

„Tänased uudised on väga halvad, kuid ettevõtte käitumine on positiivne. Näib, et Intel lahendab probleemi täie tõsidusega ning see tähendab, et neil tuleb parandada vaid 3 viimase kuu vigased tooted,” teatas Wedbush’i analüütik Patrick Wang

Inteli halvad uudised mõjusid positiivselt ettevõtte suurimale konkurendile Advanced Micro Devices’ile, kelle aktsiahind on päevaga kerkinud 4,67 protsendi võrra 7,84 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2011, 21:00
Otsi:

Ava täpsem otsing