Nafta hind rallis, Aasia börsid on suures languses

Romet Kreek 22. veebruar 2011, 09:37

Kõik Aasia aktsiaturud on täna languses, samas kerkis tublisti nafta hind.

Hiina aktsiaturg kukus 2,4 protsenti. Vähemalt ühe protsendi kaotasid Jaapan, Hongkong, Taiwan, Korea, Malaisia, Indoneesia ja Filipiinid. India aktsiaturg langes 0,2 protsenti.

Investorid kartsid, et kasvav ebastabiilsus Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas võivad lüüa maailma majanduskasvu taastumise rööbastelt välja. Nafta hind tõusis New Yorgis 8,4 protsenti, 97,28 dollarile barrelist.

Kiwi ehk valuutapaar Uus-Meremaa dollar USA dollari vastu kukkus, kuna Uus-Meremaa suurlinna Christchurchi tabas tipptunnil laastav 6,3palline maavärin. Alles septembris värises seal maa, kuid siis olid inimesed kodus ja loodusõnnetus läks inimohvriteta. Seekord on hukkunud vähemalt 65 inimest ja vanalinn on saanud rängalt kannatada. Raharutul spekuleeriti, et maavärin toob kaasa Uus-Meremaa keskpanga intressilangetuse. Uus-Meremaa aktsiaturg langes 0,7 protsenti. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2011, 09:38
Otsi:

Ava täpsem otsing