USA „hirmuindeks” kerkis Liibüa konflikti survel 28 protsenti 

Rait Rebane 22. veebruar 2011, 22:58

Wall Streeti aktsiaoptsioonide lühiperioodi volatiilsust jälgiv VIX indeks on täna kerkinud ligi 28 protsenti, kuna olukord Liibüas läheb aina tõsisemaks. Üha suurema tõenäosusega kanduvad meeleavaldused edasi järgmistesse riikidesse.

CBOE volatiilsuse indeks, ehk hirmuindeks kerkis pärastlõunal 27,8 protsenti 20,99 punktini. Viimase viie päevaga on indeks kerkinud 31 protsenti ning hetkel on see 4 kuu kõrgeimal tasemel.

Vaatamata sellele, et viimastel päevadel on indeks teinud suure hüppe, on summa siiski jäänud alla 30 punkti piirjoone, mida loetakse investorite hirmu märgiks. Võrdluseks,  2008. aasta oktoobris kui Lehman Brothers alla käis tõusis VIX 90 punktini.

Poliitilised pingeid Liibüas survestavad aktsiaturge ning panevad investoreid muretsema tõusvate nafta hindade pärast. Hirmuindeks lõi päeva kõrgeima taseme pärast Liibüa president Moammar Gadhafi kõnet, kus mees teatas, et ei pigem sureb kui astub oma kohalt tagasi.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2011, 22:58
Otsi:

Ava täpsem otsing