VEB fondi kohtulahend ähvardab riiki hiigelnõudega

Väinu Rozental 05. märts 2011, 09:02

Riigikohtu mõne nädala tagune otsus lõpetas kuus aastat kestnud kohtusaaga VEB fondi üle, kuid fondi kahjude hüvitamine võib riigile maksma minna kuni miljard krooni ehk 63,9 miljonit eurot.

Riiki võitnud viie firma käes on sertifikaate 3,2 miljoni euro ehk 50 miljoni krooni eest, mis ei tundugi enneolematu, ent asjas on kolm suurt "aga", edastas eilne "Aktuaalne Kaamera".

Advokaadibüroo Glimstedt partner vandeadvokaat Indrek Leppik ütles, et kohtuotsus kohustab nüüd riiki üksnes nende isikute suhtes, kes olid kaebuse esitanud, aga sisuliselt avab see rohelise tee ka kõigile teistele sertifikaadiomanikele, ja kokku on sertifikaate ringluses 210 miljoni krooni ehk 13,4 miljoni euro eest.

"Riik peaks minu meelest kohtlema kõiki isikuid võrdselt ja kui omal ajal Põhja-Eesti Pangalt on ostetud riiklikke VEB fondi sertifikaate ja makstud nende eest kümneprotsendise aastaintressimääraga võlakirjadega, siis meie nägemus on, et ka minu esindavatele äriühingutele peaks see kompensatsioon sarnastel alustel määratama," lausus Leppik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2011, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing