• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  VEB fondi kohtulahend ähvardab riiki hiigelnõudega

  Riigikohtu mõne nädala tagune otsus lõpetas kuus aastat kestnud kohtusaaga VEB fondi üle, kuid fondi kahjude hüvitamine võib riigile maksma minna kuni miljard krooni ehk 63,9 miljonit eurot.

  Riiki võitnud viie firma käes on sertifikaate 3,2 miljoni euro ehk 50 miljoni krooni eest, mis ei tundugi enneolematu, ent asjas on kolm suurt "aga", edastas eilne "Aktuaalne Kaamera".
  Advokaadibüroo Glimstedt partner vandeadvokaat Indrek Leppik ütles, et kohtuotsus kohustab nüüd riiki üksnes nende isikute suhtes, kes olid kaebuse esitanud, aga sisuliselt avab see rohelise tee ka kõigile teistele sertifikaadiomanikele, ja kokku on sertifikaate ringluses 210 miljoni krooni ehk 13,4 miljoni euro eest.
  "Riik peaks minu meelest kohtlema kõiki isikuid võrdselt ja kui omal ajal Põhja-Eesti Pangalt on ostetud riiklikke VEB fondi sertifikaate ja makstud nende eest kümneprotsendise aastaintressimääraga võlakirjadega, siis meie nägemus on, et ka minu esindavatele äriühingutele peaks see kompensatsioon sarnastel alustel määratama," lausus Leppik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".