Indrek Kald • 13. oktoober 2011 kell 11:58

Saare Kalur loodab VEB fondi miljonid riigilt tagasi saada

Kuigi riigikohus kohustas riiki novembriks otsustama 19 aastat tagasi NSV Liidu välismajanduspanka kadunud Eesti hoiustajate raha hüvitamise, on kahte miljonit krooni tagasi sooviva valdusfirma ASi Saare Kalur juht mõõdukalt optimistlik.

"On küll riigikohtu otsus, et riik peab firmadele kunagi külmutatud raha kompenseerima, kuid riik ei ole siiamaani selgesõnalist otsust selles osas teinud," lausus Saare Kaluri juhataja Tiit Sarapuu. "Arvestades, et juba 19 aastat on see protsess käinud, ei saa väga optimistlik siiski olla, aga me kavatseme kindlasti lõpuni võidelda," ütles ta Meie Maale ning küsis, milleks kohtuotsused üldse on, kui neid ei täideta.

"On olnud pretsedent, et mõni firma on raha tagasi saanud ka kümne protsendi suuruse aastaintressiga, kuid me ei usu, et riik nii palju tagasi maksaks," osutas Sarapuu.

Tema sõnul võib karta riigi poolt mingit vingerpussi, aga Saare Kalur jääb oma nõudele kindlaks, sest asi on põhimõttes ja selles, et õiglus võidaks.

Hetkel kuum