• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saare Kalur loodab VEB fondi miljonid riigilt tagasi saada

  Kuigi riigikohus kohustas riiki novembriks otsustama 19 aastat tagasi NSV Liidu välismajanduspanka kadunud Eesti hoiustajate raha hüvitamise, on kahte miljonit krooni tagasi sooviva valdusfirma ASi Saare Kalur juht mõõdukalt optimistlik.

  "On küll riigikohtu otsus, et riik peab firmadele kunagi külmutatud raha kompenseerima, kuid riik ei ole siiamaani selgesõnalist otsust selles osas teinud," lausus Saare Kaluri juhataja Tiit Sarapuu. "Arvestades, et juba 19 aastat on see protsess käinud, ei saa väga optimistlik siiski olla, aga me kavatseme kindlasti lõpuni võidelda," ütles ta Meie Maale ning küsis, milleks kohtuotsused üldse on, kui neid ei täideta.
  "On olnud pretsedent, et mõni firma on raha tagasi saanud ka kümne protsendi suuruse aastaintressiga, kuid me ei usu, et riik nii palju tagasi maksaks," osutas Sarapuu.
  Tema sõnul võib karta riigi poolt mingit vingerpussi, aga Saare Kalur jääb oma nõudele kindlaks, sest asi on põhimõttes ja selles, et õiglus võidaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.