Väinu Rozental • 23. aprill 2011 kell 11:56

Kaja Kallas ei välista poliitikute kuulumist riigiettevõtete nõukogudesse

Reformierakondlane Kaja Kallas leiab, et poliitikute kuulumine riigiettevõtete nõukogudesse võib olla mõistlik lahendus, sest keegi peab riigi strateegilisi eesmärke nendes ettevõtetes esindama.

„Riik on hoidnud teatud ettevõtteid enda omanduses strateegilistes huvides ja seetõttu võib olla mõistlik, et ka nende äriühingute otsuste tegemises räägivad kaasa poliitikud, kes paremini teavad riigi strateegilisi eesmärke seoses nimetatud ettevõtetega,“ vastas Kallas uudisteportaali Delfi küsimusele, kas ja kuidas kavatseb riigikogu käsitleda poliitikute kuulumist riigile kuuluvate ettevõtete nõukogudesse.

"Nimetamise protseduuride osas tuleks täiustamist mõelda, et vältida võimude lahususe probleemi. Samuti on oluline vältida huvide konflikti - nõukogudes osalevad poliitikud peavad mõistma, et nad esindavad riigi huve ettevõtte juures, mitte ettevõtte huve riigikogus,“ lisas riigikogulane Kallas.

Hetkel kuum