Väinu Rozental • 4. mai 2011 kell 11:49

Firmajuht: Lätis saab aus äri karistada

Lätis võitleb valitsus vale poolega – ta võitleb nendega, kes investeerivad ja makse maksavad, ja ei pööra absoluutselt tähelepanu nendele, kes ei investeeri ja makse ei maksa, ütles Auto Halle SIA juhatuse esimees Tõnu Piirmaa.

„Lätis karistatakse neid ettevõtteid, kust on midagi võtta ehk siis neid, kes investeerivad, kes on nähtavad ja kes teevad ausat äri,“ nentis Piirmaa. „Aga need, kes ei ole nähtavad, need panevad homme oma pillid kokku ja teevad kõrvale uue äri.“

Piirmaa kinnitusel mõjutab nende tegevust Lätis kõige rohkem bürokraatia. „Iga kuu külastab sind uus kontroll, kes tuleb, mingi uus määrus näpus, ja tahab sulle järjekordselt trahvi teha,“ seletas Piirmaa. „Kogu aur läheb selle peale, et sa pead kogu aeg end kaitsma ja tõestama, et sa ei ole kaamel.“

Piirmaa soovitas Läti turule kippujail enne hoolikalt mõelda. „Lätti tullakse sageli turupotentsiaali pärast, aga potentsiaal tihtipeale jääbki potentsiaaliks, sest siin on kõrged maksud ja siin on palju bürokraatiat,“ lausus ta. „Sul peab olema väga tugev äriplaan ja väga tugev tagala, enne kui siia tuled.“

Peugeot´, Hyundai, Suzuki ja Fiati autosid müüv Halle Auto on Lätis tegutsenud kümme aastat.

Hetkel kuum