Euronics Latvia juht: kohalikud konkurendid makse maksma ei kipu

Väinu Rozental 04. mai 2011, 15:29

Läti kohalikud konkurendid müüvad kaupa poes sama hinnaga, millega meie sisse ostame, tõi SIA Euronics Latvia jaekaubandusjuht Margit Laanjärv näite Lätis vohavast varimajandusest.

„Kuna oleme Baltimaades näiteks Samsungi ja Philipsi toodete suurimad sisseostjad, on meil parim sisseostuhind garanteeritud,“ rääkis Laanjärv. „Aga konkurendid müüvad sama ehk meie sisseostuhinnaga Lätis juba kaupa välja. See ei ole loogiline. Me ei tea, kust nad selle kauba sisse ostavad, küll aga teame, et neil ei ole otselepinguid näiteks Samsungiga.“

Laanjärve sõnul on teenuse või kauba müümine Lätis ilma maksudeta väga laialdaselt levinud. „Võrreldes kohalike ettevõtjatega oleme ebavõrdses konkurentsis,“ kurtis Laanjärv. „Välisinvesteeringuid kontrollitakse Lätis rohkem. Me oleme rohkem luubi all, kuna meid on ju kerge kontrollida, sest meil on kõik ausalt üles ehitatud ja meid on kerge üles leida. Kohalikud aga asutavad ettevõtteid ei tea kus ja millal.“

Laanjärve andmeil on Lätis maksukoormus tööandja jaoks kogu aeg suurenenud. „Sel aastal suurenes sotsiaalmaks ja tulumaks ja alates 1. juulist tõuseb kütuse, alkoholi ja tubakatoodete aktsiis,“ loetles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2011, 15:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing