Korteriühistud: vee hinda tuleks 30% võrra kärpida

Katre Pilvinski 07. mai 2011, 12:32

Eesti Korteriühistute Liit toetab Eesti Omanike Keskliidu ettepanekut, et pärast Tallinna Vee hinnatõusutaotluse tagasilükkamist tuleks viivitamatult alustada hinna langetamismenetlust.

Omanike Keskliidu hinnangul tuleks tuginedes konkurentsiameti eelmise aasta analüüsile vee- ja heitveeteenuse arvet kärpida 25-30% võrra. 

"Väga mõistlik, et Konkurentsiamet jättis ASi Tallinna Vesi hinnatõususoovi kooskõlastamata, kuna ettevõte teenib juba praegu põhjendamatult suurt tulu - kõik see tuleb ju tarbijal kinni maksta," kommenteeris Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

"Leibkondade sundkulutused ehk siis vältimatud kulutused eluasemele on viimasel ajal oluliselt kasvanud - olukord, kus suurem osa pere sissetulekust kulub kommunaalteenuste, ehk siis vee ja toasooja eest maksmisele, pole kindlasti normaalne. Monopoolses seisus ettevõtteid peab kõigi seadusandlike vahenditega ohjama, et nad mõistaks - ei saa tarbijat lõputult koormata,"
toonitas Mardi.

Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. May 2011, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing