Anne Oja • 16. mai 2011 kell 14:55

Dubai valitsus võttis üle kriisi sattunud panga

Vältimaks kollapsit Pärsia lahe riikide panganduses võttis Dubai valitsus täna üle raskustesse sattunud Dubai Banki, kirjutas Arabian Business.

Dubai valitsuse kinnitusel tegutsesid nad hoiustajate huvides. Araabia Ühendemiraatide pangandusele on väga oluline, et see pank ei häviks ega põhjustaks probleeme teistele kohalikele pankadele, selgitas Abu Dhabis tegutseva CAPM Investmentsi investeerimisjuht Mohammed Yasin.

Eraomandis valdusettevõttele kuulunud Dubai Bank jääb tegutsema eraldiseisvana või liidetakse mõne riikliku pangaga, teatas valitsus. Dubai võimudel on osalus kuues Araabia Ühendemiraatide kommertspangas, kaasa arvatud suurima turuosaga Emirates NBD-s, Dubai Islamic Bankis ja Noor Islamic Bankis.

2009. aastal oli Dubai Bank suures kahjumis, kuid 2010. aasta tulemusi pole veel teatatud.

Hetkel kuum