Delli kasum lükkas aktsiale hoo sisse

Rait Rebane 18. mai 2011, 20:28

Eile pärast sulgemiskella kvartalitulemused avaldanud arvutigigant Dell valmistas vastupidiselt konkurendile Hewlett-Packard investoritele positiivse üllatuse. Ettevõtte aktsia on kolmapäevasel kauplemissessioonil kerkinud enam kui 5,5 protsenti.

Arvutitootja kasum kerkis aastataguselt 341 miljonilt dollarilt hüppeliselt 945 miljoni dollarini ehk aktsia kohta 49 sendini. Käive kerkis sama ajaga ligi protsendi võrra 15 miljardi dollarini. FactSet Researchi poolt jälgitavad analüütikud prognoosisid keskmisel aktsiakasumiks 43 senti ning käibeks 15,4 miljardit dollarit.

„Meie eesmärk on müüa kasumlikult ning keskenduda klientide vajadustele ja võimalustele,” teatas Delli finantsjuht Brian Gladden, „sellise strateegia tagame konkurentidega võrreldes siiski aktsia liikumise ülespoole.”

Kolmapäeva pärastlõunaks on Delli aktsia võrreldes esmaspäevase sulgemishinnaga kerkinud 5,66 protsenti 16,8 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2011, 20:28
Otsi:

Ava täpsem otsing