Anu Jõgi • 25. mai 2011 kell 13:32

Investeeringud Venemaale järsult kasvanud

Selle aasta esimeses kvartalis tehti Venemaale välisinvesteeringuid 44,3 miljardi dollari ulatuses, vahendab lenta.ru Venemaa statistikaametit.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga on see üle kolme korra rohkem, siis investeeriti 13,1 miljardit dollarit Peamised riigid, kust investeeringud tulid, olid Küpros, Holland ja Luksemburg, suuremate investeerijatena on nimetatud ka Saksamaad, Hiinat, Suurbritanniat, Iirimaad, Jaapanit, Prantsusmaad ja USAd. Kõige rohkem investeeringuid tehti finantssektorisse, töötlevasse tööstusesse ja tooraine väärindamisse.

Eelmisel aastal sai Venemaa välisinvesteeringuid kokku 114,7 miljardi dollari ulatuses, mis on 40 protsenti rohkem kui eelnenud aastal.

Selle aasta alguses kavandasid Venemaa ametkonnad samme, et riiki rohkem investeeringuid meelitada. President Dmitri Medvedevi eestvedamisel loob korporatsioon VEB välismaiste otseinvesteeringute fondi, mis hakkab tegema ühisinvesteeringuid Venemaa majandusse koos erainvestoritega. Plaanide järgi eraldab riik 10 miljardit dollarit, et kümne aastaga Venemaale 60-90 miljardit dollarit investeeringuid saada.

Hetkel kuum