Sirje Rank • 26. mai 2011 kell 13:20

IMF on Lätiga rahul

Läti abiprogrammi täitmist hinnanud Rahvusvaheline Valuutafond leidis, et Läti on nõutuga hakkama saanud ning võib vajadusel saada abipaketist järgmise väljamakse, teatas täna Läti rahandusministeerium.

Läti on ELi ja IMFi eestvedamisel kokku pandud 7,5 miljardi euro suurusest abipaketist kasutanud umbes 4,4 miljardit eurot. Täiendavalt plaanib Läti abipaketi raames laenata veel 100 miljonit eurot Maailmapangalt, enne kui abiprogramm selle aasta lõpus lõpeb, vahendas agentuur Bloomberg.

Läti ei pea abiprogrammi pikendama, kuna ülemaailmne majanduskriis on läbi ja Läti avaliku sektori defitsiit ei ole enam probleem, ütles IMFi Läti missiooni juht Mark Griffiths aprillis pärast IMFi hindamise lõppu.

Läti valitsus lubab eelarvedefitsiidi kärpida tuleval aastal 2,5%-le SKPst ning 2013. ja 2014. aastal vastavalt 1,9%-le ja 1,1%-le SKPst, teatas ministeerium.

Hetkel kuum