"Kreeka pettis end eurotsooni"

Fredy-Edwin Esse, California 27. mai 2011, 12:58

Endine Euroopa Keskpanga peaökonomist Otmar Issing on tugevalt välja astunud Kreeka vastu.

 "Kui mina Euroopa Keskpangas (ECB) töötasin, kannatasin ma iga kord, kui riigid ei vastanud kriteeriumidele," ütles 75aastane Issing eile Bloombergile antud intervjuus. "Kreeka pettis end eurotsooni ja on raske aru saada, kuidas me peaks petturitega ümber käima."

Enne euro käibeletulekut 1999. aastal keskpangaga liitunud ja 2006. aastal sealt lahkunud Issing hoiatas, et suure tõenäosusega ei suuda Kreeka enda võlgu tasuda. Tema sõnul on riigi maksevõime jätkuvalt kaheldav isegi pärast valitsuse poolt kiirendatud varade müügiplaani ja eelarvekärpeid.

Issing süüdistab valuutatsooni praegust kehva olukorda adekvaatsete sanktsioonide puudumises, mida ta nimetas kriitiliselt oluliseks.

"Oleks pidanud olema palju parem monitooring, põhjalikum uurimine ja rohkem sanktsioone," ütles ta. "See kriis oli välditav."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2011, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing