Soros: Kreeka maksejõuetus võib olla vältimatu

Rainer Saad 12. juuli 2011, 09:38

Kreeka suundub maksejõuetusse ja Euroopa Liidu juhid peavad kasutusele võtma plaani B, et takistada nakkuse levikut üle kogu rahaliidu.

„Kreeka liigub korratu maksejõuetuse suunas ning see võib olla vältimatu, kuid ometi ei peaks see olema korrapäratu, sest ülejäänud euroala tuleb kaitsta,” ütles Soros Financial Times'ile.

Miljardärist investor arvas, et eurotsooni aitaks kindlustada laiem eurovõlakirjade müük ja euroala deposiitide kindlustamise kava. Soros ärgitas Euroopa Liidu liidreid võtma kasutusele plaani B ning ütles, et Euroopa eliit peab pöörduma nende põhimõtete juurde, mis olid rahaliidu loomise aluseks.

Soros, kes sai 1992. aastal tuntuks sellega, et panustas Briti naelsterlingi vastu, teenides 1 miljard dollarit, ütles selle aasta juunis, et arvatavasti on vältimatu, et mõni riik lahkub euroalast, jättes siiski mainimata, mis riigiga võiks tegu olla. 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2011, 16:42
Otsi:

Ava täpsem otsing