25. juuli 2011 kell 16:47

Samsung pakub Apple'ile üha tugevamat konkurentsi

Galaxy-mobiiltelefonide valmistaja Samsung võib üha suureneva nõudluse tingimustes Android-tarkvaral põhinevatele telefonidele esmakordselt ületada nii Apple'i kui ka Nokia nutitelefonide müügitulemusi.

Ühe Bostonis põhineva uuringufirma andmete kohaselt võib oodata, et aprillist juunini jäi Samsungi nutitelefonide müük vahemikku 18 kuni 21 miljonit, vahendab uudisteportaal Bloomberg. Nokia müüs samal ajal 16,7 miljonit nutitelefoni ja Apple 20,3 miljonit iPhone'i.

Tulemused näitavad, et Google hakkab Apple'ile järele võtma, samal ajal kui Nokia, mis teeb tarkvarakoostööd Microsoftiga, on raskustes, et tempoga sammu pidada. Samsung, mis toodab ka lihtsamaid mobiile, mis ei ole võimelised rakendusi alla laadima, on öelnud, et plaanib kõrgtasemel nutitelefonide müüki sel aastal rohkem kui kahekordistada.

Samsung on saavutanud Android-telefonidega häid tulemusi üle kogu maailma ja on täiesti reaalne, et ettevõtte võib saavutada ka liidripositsiooni, kui firma suudab oma Androidil põhinevate telefonide portfelli edasi arendada, keskendudes eelkõige Hiinale ja Brasiiliale, kommenteeris uuringufirma Strategy Analytics analüütik Neil Mawston.

Tavamobiiltelefonide müügis prognoositakse, et Samsungi turuosa jääb sel aastal 20 protsendi kanti. Võrreldes Nokia 26 protsendiga, on see väikseim vahe kahe ettevõtte ajaloos.

Esimeses kvartalis jäi Samsungi nutitelefonide müük alla nii Nokiale, Apple'ile kui ka Research in Motionile, vahendas Bloomberg. Müük hakkas aga edenema, kui Samsung tõi turule Galaxy S II, mis oli edasiarendus Samsungi senisest Androidil põhinevast müügihitist.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum