Breiviki rünnakud lähevad Norrale miljardeid maksma

Katre Pilvinski 31. juuli 2011, 12:41

Lisaks inimelude röövimisele tekitasid Anders Behring Breiviki terroriaktsioonid ka varalist kahju. Ekspertide sõnul ulatuvad need kuni 2,4 miljardi Norra kroonini ehk ca 309 miljoni euroni.

Eelmisel reedel Oslos toimunud plahvatuse tõttu tuleb mitmed Norra valitsushooned lammutada või täielikult renoveerida. Kinnisvaraarendusfirma Oslo S. Utvikling (OSU) tegevjuht Paul E. L¸d¸eni sõnul on veel raske täpselt hinnata, kui palju läheb valitsushoonete taastamine maksma, vahendas TV2.dk.

„Üldjoontes võib siiski hinnata, et renoveerimine võib maksma minna 15-25 000 Norra krooni ruutmeetri kohta ning hoonete lammutamine ja taastamine võib maksta 30-40 000 Norra krooni ruutmeetri kohta,“ sõnas ta ning lisas, et antud hindadele pole lisatud võimalikke lisakulutusi turvameetmetele.

Kokku tuleb hooneid renoveerida või taastada 60 000 ruutmeetri jagu ja kui hooned tuleb lammutada ja uuesti üles ehitada võib selle maksumus jääda L¸d¸eni hinnangul 1,8 ja 2,4 miljardi Norra krooni ehk ca 309 miljoni euro vahele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2011, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing