Romet Kreek • 12. september 2011 kell 11:56

"Kuld on sigaodav"

Aasia investor ja Gloom Boom and Doom uudiskirja väljaandja Marc Faber ütles, et kuld on sigaodav ja võib olla väärt 10 000 dollarile untsist.

Fundamentaalsete põhjuste tõttu võib tänavu ligi 30 protsenti tõusnud kuld kerkimist jätkata.

Faber tunnistas, et teisipäeval 1923,70 dollaril käinud kulla hind jääb tõenäoliselt volatiilseks.

Pikaajaliselt jääb kulla hind väga hästi toetatuks seoses üleilmse demograafilise olukorra ja katteta valuutade, sealhulgas USA dollari väärtuse alandamisega. Kui võrrelda kulla hinda aastakümne jooksul arenevatel turgudel loodud rikkusega näib kulla hind suhteliselt madal, ütles Faber.

"Võrrelge seda poliitikute kvaliteediga ja te leiate, et hinnaga 1800 dollarit unts on kuld sigaodav," naljatles ta. Faber ei taha anda kullale hinnasihti, kuid ütles, et mõningase statistika alusel võib kuld olla täna väärt 6000-10 000 dollarit unts. Kui see on nõnda, on kuld sigaodav.

Faber prognoosis, et aktsiaturud kukuvad lähiaastatel vähemalt 20-30 protsenti aastas. Tema varade hajutuse soovitus investoritele on: 25 protsenti aktsiad, 25 protsenti reaalvarad, 25 protsenti kuld ja hõbe ning 25 protsenti raha.

Hetkel kuum