• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid: 3 päeva tõusu

  USA börside aktsiad kaotasid viimasel tunnil poole oma tänasest tõusust, kuid lõpetasid kauplemispäeva üle 1% tõusuga kui selgus, et eurotsoon on Kreeka 2. abipaketi tingimuste suhtes eriarvamustel.

  Dow Jones: 11191   +147   +1,33%
  Nasdaq: 2547   +30   +1,20%
  S&P 500: 1175   +12   +1,07%
  GlobalDow: 1780   +59   +3,44%
  Dow Jones Industrial Average tõusu juhtisid Hewlett-Packard: 23,59 (+3,87%) ja Disney: 31,16  (+2,84%). S&P 500 sektorid suutsid edu säilitada, kuid finantssektor libises negatiivsele territooriumile. CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid lõpetas päeva üle 38.
  Aktsiad kaotasid oma edu pärast Financial Timesi artiklit, mis ütles, et euroala on eriarvamustel Kreeka maksejõuetuse tingimuste osas. 7 eurotsooni liiget nõuavad erakreeditoridelt suuremat laenude mahakirjutamist seoses Kreeka võlakirjadega.
  „Me ei ole veel lahenduseni jõudnud – euroala ja Ameerika probleemid on ikka veel lahendamata,” ütles Brian Gendreau, Cetera Financial Groupi turustrateeg.
  Euroopa Keskpanga ametnikud ütlesid, et nad teevad tööd selle nimel, et suurendada päästefondi EFSF. Siiski vajab EFSF veel ratifitseerimist mõnedes euroala riikides. Neljapäeval on kriitiline hääletus Saksamaal. Hispaania majandusminister Elena Salgado ütles, et fondi ei suurendata kahele triljonile eurole, nagu turgudel on spekuleeritud.
  Eile õhtul hoiatas Euroopa liidreid president Barack Obama, et euroala võlakriis hirmutab kogu maailma ning ärgitas otsustavatele tegudele.
  The Standard & Poor's/Case-Shiller index näitas täna, et eluasemete hinnad tõusid juulis 17 suuremas linnas 20-st. Juulis tõusis indeksi väärtus 0,9%-ni, vähendades niimoodi aastast langust 4,1%-ni. 
  „Kuigi me oleme näinud 4 kuud järjest hindade tõusu, oleme ikka veel kaugel jätkusuutlikust taastumisest,” ütles David Blitzer, S&P Indices esimees.
  Eluasemeturg on peamine põhjus, miks USA majandus on raskustes vaatamata sellele, et ametlikult lõppes majanduslangus juba 2 aastat tagasi.
  Septembri tarbijakindlus on nõrk kui Conference Board-i poolt mõõdetav indeks tõusis see kuu 0,2 punkti, võrreldes möödunud kuu 45,2. Augusti näitaja oli 15 punkti vähem kui juulis mõõdetud 59,2.
  Globaalne börsiralli tõstis ka maavarade hindasid. U.S sweet toornafta: 83,58 (+4,16%); Londoni brent toornafta: 106,80 (+2,75%); hõbe: 31,86 (+6,28%); kuld tõusis üle 3% kui dollarindeksi langus aitas väärismetallil taastuda 30 aasta suurimast langusest. Kuld: 1652 (+3,5%); dollarindeks: 77,81 (-0,31%).
  USA riigivõlakirjade hinnad püsisid muutmatuna kui valitsus müüs 35 miljardi dollari eest 2-aastaseid võlakirju kõrge 0,249% tootlusega. 10-aastase võlakirja tootlus: 1,99%; 30-aastase võlakirja tootlus: 3,08%; 5-aastase võlakirja tootlus: 0,95%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.