Anne Oja • 28. september 2011 kell 15:28

Kudrini häirisid suurenevad kulud sotsiaalsfäärile

Venemaa rahandusministri kohalt lahkunud Aleksei Kudrini häirisid tugevalt mitte üksnes presidendivalimiste eelsed liigsed kulutused sõjalisel otstarbel, vaid ka sotsiaalsfääris.

"Vaatamata minu arvukatele vastuväidetele mitme kuu jooksul, kaasa arvatud avalikele vastuväidetele, võeti eelarvepoliitikas vastu otsuseid, mis kahtlemata suurendavad eelarve täitmise riski. Kuid eelarveriskid on seotud eelkõige suurendatud kohustustega kaitsesektoris ja sotsiaalsfääris, mis avaldaks paratamatult mõju kogu rahvamajandusele," selgitas Kudrin lahkhelisid Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga, mis viisid rahandusministri tagasiastumiseni.

Kudrin tahtis ametist lahkuda juba tänavu veebruaris, kuid peaminister Vladimir Putin hoidis teda toona tagasi, edastas uudisteportaal Lenta. 50-aastane Aleksei Kudrin sai Venemaa rahandusministriks 2000. aasta mais ja analüütikud peavad tema lahkumist Venemaale tugevaks löögiks.

Finantse hakkas Vladimir Putini korraldusel juhtima asepeaminister Igor Šuvalov ja rahandusministri kohuseid täitma senine rahandusministri asetäitja Anton Siluanov.

Hetkel kuum