3. oktoober 2011 kell 12:44

Baltika näitas vaevalist kasvu

Septembris kasvasid Baltika jae- ja hulgimüük mõlemad ühe protsendi võrra. Käivet suudeti kasvatada kahel turul viiest.

Baltika septembri konsolideeritud jaemüük ulatus 4,273 miljoni euroni, mis on 1% enam kui eelmisel aastal, samal ajal vähenes müügipind 6%.

Suurimad müügikasvud saavutati Balti regioonis, kus müügid kasvasid 11%, sealhulgas Eestis 15% ja Lätis 20%. Leedus vähenes müük 1% võrra. Ida-Euroopa regiooni müügid vähenesid septembris kokku 6%, sealhulgas oli jaemüük Venemaal 6% ning Ukrainas 5% väiksem kui aasta tagasi.

Võrreldavate poodide müügid ruutmeetrile kasvasid septembris 7%, sealhulgas Eestis 14%, Lätis 16%, Leedus 5% ning Venemaal 1%. Ukrainas vähenesid võrreldavate poodide müügid ruutmeetrile 2%. Kohalikus valuutas kasvas võrreldavate poodide müük Venemaal eelmise aasta septembriga võrreldes 6% ning Ukrainas 4%.

Baltika septembri konsolideeritud müügitulu ulatus 4,675 miljoni euroni, saavutades eelmise aasta septembriga võrreldes 1% kasvu. Baltikal oli septembri lõpu seisuga 115 kauplust müügipinnaga 23 165 m², mis oli kaheksa kaupluse võrra vähem kui aasta tagasi.

Üheksa kuu kokkuvõttes ulatusid grupi müügitulud 37,937 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%, sh jaemüük oli kokku 35,298 miljonit eurot (+3%) ja hulgimüük 2,2 miljonit eurot (-10%).

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum