Katre Pilvinski • 4. oktoober 2011 kell 7:56

Mart Mägi: kaitsekulutused kasvavad liiga palju

Kaitsekulutuste suurenemist tuleks vaadata suhtes teiste valdkondade kulutuste suurenemisega, kuid kasv viiendiku võrra kõlab liiga palju, sõnas Amserv Grupi tegevjuht Mart Mägi.

„See on mitme otsaga küsimus, mõnes mõttes on kulutuste kasv paratamatus. Ükstapuha, mida me võtame tänasel hetkel - elektrist alates kõikide toormehindade kasvuni,“ vastas ta küsimusele, kas ca 22%ne kaitsekulutuste kasv õigustab ennast raskel ajal.

„Inflatsioon ja kulutuste kasv on paratamatus ühelt poolt vaadatuna ja teiselt poolt vaadatuna kui me alokeerime ressurssi muudest valdkondadest, näiteks sotsiaalvaldkondadest kaitsevaldkonnale, siis see ma arvan, et see pole kindlasti põhjendatud,“ rääkis ta.

Mägi ütles, et kahjuks ta ei tea, kui palju suurenevad teiste valdkondade kulutused, sest nende kulutuste suurenemist tuleks vaadata just suhtes teiste valdkondade kulutuste suurenemisega. „Kuid kaitsekulutuste kasv viiendiku võrra kõlab liiga palju, ütlen ausalt,“ märkis Mägi.

Tuleval aastal kasvavad Eesti riigi kaitsekulutused 21,78% kahe protsendini. 2% tuleva aasta SKTst on 340,7 miljonit eurot.

Hetkel kuum