• Jaga lugu:

  Pärnits: kaitsekulutuste kasv on poliitiline otsus

  Kaitsekultuste suurendamine pole teaduslik, vaid poliitiline otsus, kuid 22%ne kulutuste kasv on liiga järsk, sõnas AS Mainori nõukogu esimees Ülo Pärnits.

  „Sõltub, mis nurgast vaadata. Need, kes otsustasid, neile tundub, et see õigustab ennast. uid ma arvan, et see pole tõesti hea aeg kaitsekulutustesse panustamiseks. See on võib olla liiga järsk kulutamine,“ kommenteeris Pärnits küsimust, kas ca 22%ne kaitsekulutuste kasv õigustab ennast raskel ajal.
  Kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran märkis, et 2012. aasta eelarve keskendub sõdurite varustuse, väljaõppetingimuste ja kaitseliidu olukorra parandamisele. „Minu lapselaps oli armeeteenistuses ning ma ei ütleks, et seal oleks midagi vajaka jäänud. Seal on üpris heal tasemel meil armee toitlustamine, varustamine, kasarmud ja kõik – väga soliidne värk. Nii palju võin tavakodanikuna öelda, et need kohad, mida ma näinud olen, on väga hea mulje jätnud,“ rääkis ta.
  Tuleval aastal kasvavad Eesti riigi kaitsekulutused 21,78% kahe protsendini. „Minu teada 2% SKPst on riikide vahel kokku lepitud ja see ongi see argument, mida Laar on öelnud, et seda kokkulepet tuleb täita ja nii palju kulutada,“ sõnas ta. Pärnitsa sõnul võib aga siiski küsida, et kui seda pole varem tehtud, et miks siis just nüüd.
  „See on poliitiline otsus, mitte teaduslik otsus ning nii on see  meie poliitikute poolt otsustatud ja sedasi argumenteeritud,“ lausus Pärnits.
   2% tuleva aasta SKTst on 340,7 miljonit eurot.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.