Indrek Kald • 12. oktoober 2011 kell 12:59

Tallinn 2011 saadab Sloveenia vutimeestele tänukingiks särgid

Tänu eilsele Sloveenia võidule Serbia üle pääses Eesti jalgpallikoondis EMi play-offi, mistõttu SA Tallinn 2011 otsustas sloveene tänukingitustega meeles pidada.

Et Sloveenia rahvuskoondis kõik mängu pani, tahab tänavune Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 Sloveenia sõpru tänada, saates kogu meeskonnale värvikirevad särgid ning ehteestlaslikku jonnakust väljendavad kultuuripealinna vägikaikad.

"Võib julgelt öelda, et tegu oli Eesti jalgpallikoondise ajaloo tähtsaima mänguga, mis peeti meie meeskonna osaluseta – Sloveenia pani mängu oma parimad oskused, et aidata Eesti jalgpall sinna, kus ta iial varem pole olnud," kommenteeris SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli, kes on ka rahvusvaheline jalgpallikohtunik.

Teisipäeval otsustas järgmise aasta Euroopa kultuuripealinna Maribori meeskond avaldada oma poolehoidu Eestile sel moel, et riputas oma Facebooki ingliskeelsele lehele kahe kultuuripealinna logoga flaieri, mille keskmes oli hüüdlause "Maribor Eesti eest".

Ettevõtmise üks algatajaid, Maribori kultuuripealinna projekti loovjuht Matjaž Germ nimetas seda kingituseks. "Loodan, et meie mängijate rinnus tuksub täna julge eestlase süda," lisas ta.

Hetkel kuum