26. oktoober 2011 kell 7:44

Berlusconi võib tagasi astuda

Itaalia ajalehed kirjutavad, et ametist väsinud peaminister Silvio Berlusconi võib veel enne aasta lõppu ametist tagasi astuda.

La Repubblica kirjutab, et Berlusconi sõlmis populistliku Põhjaliiga juhi Umberto Bossiga salajase pakti, milles lubab tagasi astuda ning et märtsis 2012 on ennetähtaegsed valimised. Berlusconi valitsusaeg lõpeks muidu alles 2013. aasta kevadel. Salajasest paktist kirjutab ka päevaleht La Stampa.

Bossi lubas vastutasuks olla nõus pensioniea tõstmisega 67 aastale, mis on oluline punkt Berlusconi säästuplaanis. Täna Brüsselis algav ELi ülemkogu ootab suure võlakoorma all ägavalt Itaalialt kirjalikke lubadusi säästumeetmete rakendamiseks.

Väidetavalt on pikkadest tema vastu suunatud kohtuprotsessidest ning Euroopa survest frustreeritud Berlusconi ühes telefonikõnes kellelegi ajalehetoimetajale öelnud, et "paari kuu pärast kaon sellest kuradi riigist, mis mu oksele ajab."

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum