• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid lõpetasid tõusuga

  Kuigi kolmapäevane kauplemissessioon näitas indeksitele nii punast kui rohelist, suutsid peamised USA börse iseloomustavad näitajad Euroopa lootustandvate arengute taustal rohelises lõpetada.

  Kuigi Euroopa Liidu liidrite kolmapäevane tippkohtumine lõplikke lahendusi pakkuda ei suutnud ja võlakriisiprobleemi lahenduskava fikseerimine lükkub novembrisse, saadeti turgudele vähemalt sõnum, et ollakse õigel teel. Praegustes tingimustes on turud valmis ka õhkõrnast lootuskiirest kinni haarama ning ka seekord ei kaldutud kõrvale viimasel ajal tavaks saanud reeglist, et iga väiksemagi positiivse või negatiivse alatooniga sõnum Euroopast hakkab börse vastavalt üles-  või allapoole vedama. 
  Kolmapäeval lõpetasid USA börside peamised indeksid järgmistel tasemetel:Dow Jones    11 869,04        +162,42       +1,39%Nasdaq            2 650,67           +12,25       +0,46%S&P 500         1 242,00             +12,95       +1,05%
  Päeva alguses surusid hindu langusse investoreile pettumuse valmistanud Amazoni kvartalitulemused, mis ühes Amazoni  enda aktsiaga (-13,38%) vedasid endaga langusse ka mitmed teised tehnoloogia- ja Interneti-sektori aktsiad. Müügisurve kandus üle ka näiteks Microsoftile ja Ciscole. Kui viimane suutis päeva alguse kaotusi märkimisväärselt vähendada, lõpetades sessiooni vaid 0,06%-se langusega, siis Microsofti aktsia hind alanes kokkuvõttes veidi rohkem ehk 0,90%. 
  Dow tõusule aitas paljuski kaasa lennukitootja Boeing (+4,77%), mis raporteeris oodatust kõrgemat kvartalikasumit ja mille uusim lennukimudel Dreamliner 787 sooritas kolmapäeval esimese kommertslennu.
  Ka Nokia, mis tõi kolmapäeval avalikkuse ette oma kaks uut nutitelefonimudelit, suutis 0,89%-list tõusu näidata.
  Dollar nõrgenes täna nii euro kui ka jeeni suhtes, kuid tugevnes naelsterlingi suhtes.Detsembri tähtajaga toornaftafutuurid kaotasid oma hinnast 2,36 dollarit, alanedes 90,80 dollarile barreli kohta. Detsembri kullafutuurid tõusid aga 21,20 dollari võrra tasemele 1 721,60 dollarit untsi kohta.
  USA valitsuse kümneaastase võlakirja hind langes, tõstes tulususe teisipäevaselt 2,13%-lt 2,20%-le.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Miks kulus Enefiti IPO peale 8 miljonit eurot?
Enefit Greeni börsile tulemine läks maksma ligi 8 miljonit eurot, mis on võrreldav Tallinna Sadama 2018. aasta IPOga, millele kulutati rohkem kui 7 miljonit eurot.
Enefit Greeni börsile tulemine läks maksma ligi 8 miljonit eurot, mis on võrreldav Tallinna Sadama 2018. aasta IPOga, millele kulutati rohkem kui 7 miljonit eurot.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti Energia kavalus: vaidlustes sipleva Tootsi tuulepargi sisse kasvab uus tuulepark
Eesti Energia leidis viisi, kuidas Enefit Green saab ühe osaga senisest Tootsi tuulepargist osaleda taastuvenergia toetuse vähempakkumistel nii, et käib samal ajal kohut tuulepargi teisele osale suurema toetuse väljanõudmiseks.
Eesti Energia leidis viisi, kuidas Enefit Green saab ühe osaga senisest Tootsi tuulepargist osaleda taastuvenergia toetuse vähempakkumistel nii, et käib samal ajal kohut tuulepargi teisele osale suurema toetuse väljanõudmiseks.