USA börsid lõpetasid tõusuga

Maarja-Liis Mitri 26. oktoober 2011, 23:38

Kuigi kolmapäevane kauplemissessioon näitas indeksitele nii punast kui rohelist, suutsid peamised USA börse iseloomustavad näitajad Euroopa lootustandvate arengute taustal rohelises lõpetada.

Kuigi Euroopa Liidu liidrite kolmapäevane tippkohtumine lõplikke lahendusi pakkuda ei suutnud ja võlakriisiprobleemi lahenduskava fikseerimine lükkub novembrisse, saadeti turgudele vähemalt sõnum, et ollakse õigel teel. Praegustes tingimustes on turud valmis ka õhkõrnast lootuskiirest kinni haarama ning ka seekord ei kaldutud kõrvale viimasel ajal tavaks saanud reeglist, et iga väiksemagi positiivse või negatiivse alatooniga sõnum Euroopast hakkab börse vastavalt üles-  või allapoole vedama. 

Kolmapäeval lõpetasid USA börside peamised indeksid järgmistel tasemetel:
Dow Jones    11 869,04        +162,42       +1,39%
Nasdaq            2 650,67           +12,25       +0,46%
S&P 500         1 242,00             +12,95       +1,05%

Päeva alguses surusid hindu langusse investoreile pettumuse valmistanud Amazoni kvartalitulemused, mis ühes Amazoni  enda aktsiaga (-13,38%) vedasid endaga langusse ka mitmed teised tehnoloogia- ja Interneti-sektori aktsiad. Müügisurve kandus üle ka näiteks Microsoftile ja Ciscole. Kui viimane suutis päeva alguse kaotusi märkimisväärselt vähendada, lõpetades sessiooni vaid 0,06%-se langusega, siis Microsofti aktsia hind alanes kokkuvõttes veidi rohkem ehk 0,90%. 

Dow tõusule aitas paljuski kaasa lennukitootja Boeing (+4,77%), mis raporteeris oodatust kõrgemat kvartalikasumit ja mille uusim lennukimudel Dreamliner 787 sooritas kolmapäeval esimese kommertslennu.

Ka Nokia, mis tõi kolmapäeval avalikkuse ette oma kaks uut nutitelefonimudelit, suutis 0,89%-list tõusu näidata.

Dollar nõrgenes täna nii euro kui ka jeeni suhtes, kuid tugevnes naelsterlingi suhtes.
Detsembri tähtajaga toornaftafutuurid kaotasid oma hinnast 2,36 dollarit, alanedes 90,80 dollarile barreli kohta. Detsembri kullafutuurid tõusid aga 21,20 dollari võrra tasemele 1 721,60 dollarit untsi kohta.

USA valitsuse kümneaastase võlakirja hind langes, tõstes tulususe teisipäevaselt 2,13%-lt 2,20%-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2011, 23:38
Otsi:

Ava täpsem otsing