• Jaga lugu:

  Euro pole ohus

  Peaminister Andrus Ansip ütles äsja lõppenud valitsuse pressikonverentsil, et ei usu Kreekas toimuva hukutavat mõju eurole.

  “Mul on kahju kreeklastest, aga eurotsoon on märksa suurem kui Kreeka, mis annab vaid 2 % eurotsooni SKPst,” ütles Ansip. “Kui nad oleks laenu võtnud dollarites, siis vaevalt, et dollarile nende maksejõuetus mingit katastroofilist mõju tähendaks.”
  Ansip ütles, et Kreeka otsus korraldada referendum, on ootamatu, kuid mitte üllatav. “Valitsus, kui tunneb, et tal pole rahva toetust, ärgitab kiiret debatti ühiskonnas selleks, et saada vajalikele reformidele rahva toetus. Need meetmed, mis Kreeka valitsus peab rakendama, et saada järgmine 8 mld eurone laen, on väga raskelt rakendatavad,” rääkis Ansip. Ta ütles ka, et referendumi tulemus sõltub palju sellest, kuidas on püstitatud küsimus.
  “Me oleme kärpinud kulutusi ja teame, et see ei olnud lihtne. Aga meie kärped olid suhteliselt tagasihoidlikud, võrreldes sellega, mida Kreeka on juba praegu teinud. Me kärpisime ainult 1,5 miljardit, kuid kui tuleb otsustada paarikümne tuhande avaliku sektori töötaja kohene vallandamine, 150 000 avaliku sektori töötaja tööreservi saatmine, 30 riigile kuluva ettevõtte kohene sulgemine – see ei sünni kergelt!”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.