• Jaga lugu:

  Ungari – Kesk- ja Ida-Euroopa must lammas

  Kui oleme juba harjunud uudistevooga Lääne-Euroopast, kus alandatakse valitsuste krediidireitinguid, nende väljavaateid või spekuleeritakse nende alandamise üle, siis Kesk-ja Ida-Euroopas on oma must lammas. Selleks riigiks on Ungari.

  Reitinguagentuur Moody's kärpis Ungari valitsuse krediidireitingu rämpsu (Ba1) tasemele säilitades reitingu negatiivse väljavaate, kuna puudub kindlus valitsuse võimekuse suhtes täita eelarveeesmärke aeglasema majanduskasvu ja raskemas finantseerimiskeskkonnas ning mittejärjepidev kesk-pikk poliitika. Ka teised reitinguagentuurid muutsid Ungari krediidireitingu väljavaated novembri alguses negatiivseteks. Fitch on andnud Ungarile madalaima investeerimisjärgu krediidireitingu (BBB-) nagu ka S&P.
  "Moodys'e Ungari reitingu langetamine ei ole kooskõlas Ungari tugevate fundamentaalnäitajatega," ütles Ungari majandusminister Gyorgy Matolcsy Bloombergile.
  Erinevalt Kreekast ei ole Ungaril probleeme otsustusvõimega, iseasi, kuidas need on kaasa aidanud rahanduslikule stabiilsusele ja investorite usaldusele.
  Loe pikemalt tänasest paberlehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.