• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  S&P hoiatas euroala tippriike reitingukärpega

  Standard & Poor’s hoiatas Saksamaad ja teisi euroala tippreitinguga riike võimaliku reitingukärpe eest seoses võlakriisi laienemise ja poliitiliste erimeelsuste pärast, kirjutab Financial Times.

  S&P ütles, et paneb Saksamaa, Soome, Prantsusmaa, Hollandi, Austria ja Luksemburgi reitingud negatiivse vaatluse alla, mis võib tähendada reitingukärbet järgneva 90 päeva jooksul.
  Vaatamata sellele, et turud on pidanud võimalikuks Prantsusmaa reitingukärbet, pole Saksamaa reitingu alandamisest veel kõva häälega räägitud. Kuid seoses Saksamaaga ütles S&P, et on mures seoses potentsiaalsetest mõjudest Euroopa majandus- ja rahandusliidu  süvenevast poliitilisest, finants- ja rahanduspoliitika probleemidest.
  „Meie seisukohalt lähtudes pole Euroopa liidrid teinud suurt progressi võlakriisiga võideldes ning see võib kajastuda struktuurilistes nõrkustes eurotsooni ja Euroopa Liidu otsustusprotsessides,” ütles S&P.
  Reitinguagentuur ütles, et vaatab tähelepanelikult Euroopa Keskpanga (EKP) edasisi samme. „Kui me peaksime järeldama, et EKP rahapoliitiline hoiak ei ole tõhus leevendamaks majanduslikke ja rahanduslikke šokke, mida meie arvates Saksamaa võib kogeda, võime me kärpida seda rahanduslikku reitingut,” ütles S&P. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.