S&P hoiatas euroala tippriike reitingukärpega

Rainer Saad 05. detsember 2011, 23:17

Standard & Poor’s hoiatas Saksamaad ja teisi euroala tippreitinguga riike võimaliku reitingukärpe eest seoses võlakriisi laienemise ja poliitiliste erimeelsuste pärast, kirjutab Financial Times.

S&P ütles, et paneb Saksamaa, Soome, Prantsusmaa, Hollandi, Austria ja Luksemburgi reitingud negatiivse vaatluse alla, mis võib tähendada reitingukärbet järgneva 90 päeva jooksul.

Vaatamata sellele, et turud on pidanud võimalikuks Prantsusmaa reitingukärbet, pole Saksamaa reitingu alandamisest veel kõva häälega räägitud. Kuid seoses Saksamaaga ütles S&P, et on mures seoses potentsiaalsetest mõjudest Euroopa majandus- ja rahandusliidu  süvenevast poliitilisest, finants- ja rahanduspoliitika probleemidest.

„Meie seisukohalt lähtudes pole Euroopa liidrid teinud suurt progressi võlakriisiga võideldes ning see võib kajastuda struktuurilistes nõrkustes eurotsooni ja Euroopa Liidu otsustusprotsessides,” ütles S&P.

Reitinguagentuur ütles, et vaatab tähelepanelikult Euroopa Keskpanga (EKP) edasisi samme. „Kui me peaksime järeldama, et EKP rahapoliitiline hoiak ei ole tõhus leevendamaks majanduslikke ja rahanduslikke šokke, mida meie arvates Saksamaa võib kogeda, võime me kärpida seda rahanduslikku reitingut,” ütles S&P. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2011, 23:17
Otsi:

Ava täpsem otsing