• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eksimine ei tähenda kohe pettust

  Kõik 47 kohtutäiturit teevad oma tööd Eesti Vabariigi seadustest lähtuvalt. See on meie kohustus, mida hea meelega järgime.

  Samas pole siin riigis pole vist palju ameteid, kui üldse, mille esindajad on nüüd lihtsalt a priori petturiks tembeldatud. Lihtsalt sildistatud, olenemata seejuures konkreetsest inimesest, tema tegevusest.Meie töö iseloom on selline, millega kaasneb palju negatiivseid emotsioone. Me mõistame ühest küljest hästi, et inimesed ei taha kaotada nt oma kodu või muud vara. Kuid teisest küljest peame ka mõistma, et inimeste hüved ei saa tulla kellegi teise arvel. Kohtutäitur on amet, ta on erinevate instantside tehtud täiteotsuste elluviija. Kuid täitur ei anna hinnanguid, ta ei saagi seda teha, nagu ka tegelikult ei saa seda teha maksuametnik.Nagu on ekslikke inimesi maksuametnike hulgas, võib neid olla ka kohtutäiturite seas. Eksimus ei tähenda aga pettust. Petturluse süüdistus on karm ning seda peab tõestama kohtus. Maksuamet, kes mitte ainult ei kogu makse, peab aitama neid ka õigesti ja õiglaselt maksta. Seda iga ettevõtlusvaldkonna puhul.Kuid kui viga tehtud ei ole, ei saa ettejuhtuvat inimest süüdistada rikkumises, mida ta kindlasti teinud pole. See kahjustab tema mainet. Ebaõiglaselt.  Meile, kohtutäituritele tundub, et maksuamet püüdis meid süüdistades ehtida end sulgedega, mida ta ei vääri.
  Lühendatult Kohtutäiturite avalikust kirjast maksuametile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.