Eksimine ei tähenda kohe pettust

09. detsember 2011, 00:00

Kõik 47 kohtutäiturit teevad oma tööd Eesti Vabariigi seadustest lähtuvalt. See on meie kohustus, mida hea meelega järgime.

Samas pole siin riigis pole vist palju ameteid, kui üldse, mille esindajad on nüüd lihtsalt a priori petturiks tembeldatud. Lihtsalt sildistatud, olenemata seejuures konkreetsest inimesest, tema tegevusest.
Meie töö iseloom on selline, millega kaasneb palju negatiivseid emotsioone. Me mõistame ühest küljest hästi, et inimesed ei taha kaotada nt oma kodu või muud vara. Kuid teisest küljest peame ka mõistma, et inimeste hüved ei saa tulla kellegi teise arvel. Kohtutäitur on amet, ta on erinevate instantside tehtud täiteotsuste elluviija. Kuid täitur ei anna hinnanguid, ta ei saagi seda teha, nagu ka tegelikult ei saa seda teha maksuametnik.
Nagu on ekslikke inimesi maksuametnike hulgas, võib neid olla ka kohtutäiturite seas. Eksimus ei tähenda aga pettust. Petturluse süüdistus on karm ning seda peab tõestama kohtus. Maksuamet, kes mitte ainult ei kogu makse, peab aitama neid ka õigesti ja õiglaselt maksta. Seda iga ettevõtlusvaldkonna puhul.
Kuid kui viga tehtud ei ole, ei saa ettejuhtuvat inimest süüdistada rikkumises, mida ta kindlasti teinud pole. See kahjustab tema mainet. Ebaõiglaselt.  Meile, kohtutäituritele tundub, et maksuamet püüdis meid süüdistades ehtida end sulgedega, mida ta ei vääri.

Lühendatult Kohtutäiturite avalikust kirjast maksuametile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2012, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing