Anne Oja • 9. detsember 2011 kell 7:19

Vitsut: kes IRLi ministrid on, et on väljaspool seadust?!

Kui võlgade sissenõudja antakse selle eest kohtu alla, et kroonilisi võlgnikke külastab ning nende peale häält tõstab, miks IRLi ministrid kõigele vaatamata ametis jätkata võivad, imestab Majanduskaitse Büroo juht Lauri Vitsut.

Järgneb Rahvaliitu kuuluva Lauri Vitsuti vastus küsimusele, kas elamislubade skandaali sattunud poliitikuid riigiettevõtete nõukogudesse määranud majandusminister Juhan Parts peaks tagasi astuma või mitte.

Juhan Parts peaks tagasi astuma. Minister kannab poliitilist vastutust kõige eest, mis tema haldusalas toimub olenemata sellest, kas ta ise on nende elamislubade ja Tallinna Sadamale kuuluvate aktsiatega kaubelnud või ei. Seda, et minister sellest teadis, tuleb lugeda vähemalt ajakirjanduses ilmunud informatsiooni põhjal.Mulle on vastukarva, et minu suhtes kohaldatakse kõrgemaid eetika- ja moraalistandardeid, kuid ministri suhtes seda ei tehta. Minu puhul tõlgendatakse karistusõiguse normi väga laialt, aga poliitilise ministri suhtes seda ei tehta. Täna heidetakse mulle ette, et ma ei tohi võlgnike peale karjuda ega häält tõsta ning kohustuste täitmist kohtuväliselt üldse nõuda. Meie büroo töötajad ei tohi oma nägu võlgnikele näidata, sest see tekitavat nendes surmahirmu. See kõik on kirjas mulle esitatud süüdistuses, mida hakkab 8. jaanuaril arutama Pärnu maakohus. Aga miks me seda laienevat tõlgendust nüüd ei kasuta? Kes need ministrid niisugused on, et väljaspool seadust seisavad?!

Hetkel kuum