• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohvi hind võib raginal alla tulla

  Rekordilised saagikoristused Vietnamis ja Brasiilias ning tõenäoliselt Indoneesia 16 aasta suurim toodangu kasv suurendavad kiirkohvides ja espressodes kasutava kohvi pakkumist, samas kui kehv majandusolukord võib nõudlust kahandada.

  Rabobank Internationali prognooside kohaselt kasvab kohvi toodang neljandat aastat järjest, olles sel aastal 2,3% suurem ehk küündides 55,98 miljoni kotini (3,36 miljonit tonni), vahendas Bloomberg.
  Analüütikute sõnul tähendab suurenenud tootmine kohvihinna jätkuvat langust. Sel aastal juba 9% kahanenud hinnad tulevad Bloombergi küsitletud kauplejate hinnangul järgmise aasta juuniks veel 8,3% alla.
  Robusta kohvisort hüppas Londonis 2010. aastal 62%, sest rekordiline nõudlus tekitas esimest korda kolme aasta jooksul kohvi defitsiidi. Praegu ees seisev võimalik majanduslangus tähendab, et kohvi hinnad tulevad tõenäoliselt taas alla. 2009. aastal kukkus kohvi müük esimest korda viimase seitsme aasta jooksul.
  "Meil tuleb rekordiline ülemaailmne tootmine ja ma ei ole nõudluse poolest optimistlik," ütles Katonahi president ja endine Merrill Lynchi analüütik Judith Ganes-Chase. "Me peame tõenäoliselt mõneks ajaks pullituruga hüvasti jätma."
  NYSE Liffe börsil Londonis on Robusta hind kukkunud 1750 dollarini tonnist, samal ajal on Arabica sordi hind 2,1865 dollarit naela kohta New Yorgis.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Tallinna börs keeras eilse tõusu languseks
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.