• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsofti kriis ei heiduta

  Microsofti edasiminekut euroala kriis ei kõiguta, märkis Microsoft Internationali presidendi Jean-Philippe Courtois Äripäeva ajakirjanikule eksklusiivintervjuus.

  Intervjuu Microsoft Internationali presidendi Jean-Philippe Courtoisiga, kes külasteas eile Eestit ning osales majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seminaril.
  Kas euroala kriis avaldab kuidagi mõju Microsofti tegevustele?
  Ei avalda mõju. Valitsused püüavad kulusid kontrollida ja olla innovatiivsed. Meie pakume neile selleks vahendeid. Ettevõtted püüavad ikka üleilmselt konkurentsivõimelised olla.
  Kuidas kommenteerite Danske Banki analüütiku arvamust, et Microsoft ostab tuleval aastal Nokia telefoniäri ära?
  Me ei kommenteeri kuulujutte. Me teeme Nokiaga kõvasti koostööd. Oleme sellele pühendunud. Tulin eile Londonist, kus oli meeldiv näha müügil Lumia telefoni, mida ta ka ise kasutab. Mulle meleldib väga see telefon, kuid järgmistel on veel väga palju rohkem applikatsioone. Olen suur sushisõber. Tahtsin teada head sushikohta. Telefon määras mu asukoha ja rakendus otsis ise Facebooki tuttavate kirjeldatud Londoni sushikohtade seast välja paremad ja teatas, et selles suunas tuleb veel 150 meetrit minna. Nokia on väga tugev bränd ja kompanii. Käisin mõne nädala eest Hiinas ja Indias, kus kohtusin sealsete Nokia juhtidega. Nad on hästi turuga kursis, rahul ja optimistlikud.
  Milline on Microsoft viie aasta pärast?
  Toimub palju suuri arenguid, mida ei pruugita praegu ettegi kujutata. Näiteks televiisor, mis häälkäsklustele või isegi keha liikumisele reageerib. Me usume pilvetehnoloogiasse, kuhu me panustame. See pakub väga suuri võimalusi meile kui ka klientidele. Skype'ki on põhimõtteliselt pilvetehnoloogia. Püüame taasleida Windowsi, mida kasutataks telefonides, tahvelarvutites, telerites ja kes teab veel kus lisaks arvutitele. Me muutume teistele ettevõte jaoks arenguplatvormiks ja nende applikatsioonide müügikanaliks. Mobiiltelefonide opsüsteemi hakkavad kasutama ka teised telefonitootjad, mitte ainult Nokia. Näiteks Samsung. Usun, et Apple kaotab oma liidrirolli. IDC ja Gartneri uuringute kohaselt võib juba lähiaastatel moodustada meie opsüsteemi turuosa veerandi nutitelefonide turust.
  Millised Microsofti ja Skype'i plaanid Eestis?
  Kui vaadata maailma kaarti ja Eesti väiksust sellel, siis Eesti on väga tugevalt üleesindatud. Me palkame siia inimesi juurde ja teeme koostööd haridusasutustega, et siit tuleks haridussüsteemist ikka rohkem esmaklassilisi talente, kes võiksid kogu maailmas asju edendada. Eestis töötab näiteks Skype'is 28 rahvuse esindajad, mitte ainult eestlased. Lätlased, leedulased, venelased, soomlased, ka mõned prantslased, kellest üks on perega juba kuus aastat Eestis, olles Pariisist ära kolinud. Me alles integreerime Skype'i. 
  Autor: Romet Kreek, Anne Oja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.