• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuld pole kõiki sel aastal rikkaks teinud

  Kui kulda peetakse üheks 2011. aasta parimaks investeeringuks, siis võiks arvata, et ka kaevandajate aktsiad on n-ö kullas. Tegelikult on lood hoopis vastupidi.

  Kulla hind on sel aastal tõusnud 12%, kuid samal ajal on kullakaevandajate aktsiad kukkunud ligi 16%, kirjutab Wall Street Journal. Börsil kaubeldavate fondide tootluste põhjal näitavad väiksemate kaevandajate aktsiad isegi -40% tootlust.
  Kulla hinna liikumised on peavalu valmistanud paljudele Wall Streeti suurnimedele – John Paulson, George Soros, David Einhorn, Seth Klarman ja Thomas Kaplan –, kellest enamik ostis suurel hulgal kullaga seotud väärtpabereid, tihti liikudes kullast endast eemale.
  Turuoptimistid eeldasid, et kullakaevandajate aktsiatel on rohkem tõusuruumi kui kullal endal, sest eelnevatel pulliturgudel olid kaevandajate aktsiad kullast kiiremini tõusnud.
  Kuid sel aastal on ilmnenud probleemid kaevandajatele, mida kulla hind pole mõjutanud. Investorid on mures, et kaevandamishinnad tõusevad ja valitsused üle maailma hakkavad üha agressiivsemalt kaevandajaid maksustama.
  Sellele lisaks on aktsiaturgudel olnud raske aasta ning paljud investorid pagesid aktsiatest USA võlakirjadesse.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.