Anne Oja • 4. jaanuar 2012 kell 13:22

Kinnisvaraärimees: Eestis on mugavad registrid

Eestis on registrid mugavaks tehtud ja vähe bürokraatiat, seetõttu on siin hea äri ajada, ütles kinnisvarafirma Hansahooldus OÜ juht ja Tänassilma tööstusparki arendava Mergo Holdingu juhatuse liige Tõnu Soodla.

Äripäev küsis Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese Facebooki-küsimusest ajendatult, miks on Eestis hea äri ajada. Ilves uurib, miks on Eestis hea elada. "No vähemalt sellel alal, kus mina tegutsen, ehk kinnisvaras on Eestis registrid tehtud väga mugavaks. Võid minna notarisse, võtmed taskus, ja kõik saab kohe korda," märkis Soodla selle kohta, mis Eesti ärikeskkonnas hästi on.

"Lätis, Leedus ja Venemaal on asjad hoopis teistmoodi. Kui registrid töötavad kuu aega, on raha selle aja jooksul deposiidis kinni ja pead palkama endale esindajaid, kes kõik maksavad," selgitas Soodla, lisades, et Lätist ja Venemaalt on tal üsna värsked kogemused.

Soodla hinnangul on Eestis bürokraatiat tunduvalt vähem kui naaberriikides.

Hetkel kuum