• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka võlakõneluste edusammud  börse veel ei kõiguta

  USA börside tulemused jäid reedel tagasihoidlikuks. Investorid on Kreeka võlakõneluste osas äraootaval seisukohal. Suurfirmade kvartalitulemused suutsid siiski Dow tööstuskeskmise teistest indeksitest veidi ettepoole tuua.

  Päeva lõpetasid peamised näitajad järgmistel tasemetel:
  Dow Jones      12 720,48      +96,50      +0,76%Nasdaq              2 786,70        -1,63       -0,06%S&P 500           1 315,38        +0,88       +0,07%
  Nädalaga on Dow kerkinud 2,4%, S&P 500 2% ja Nasdaq 2,8%.
  Kreeka võlakõnelustel saavutatud edusammudele vaatamata, ei suudetud täpset kokkulepet erasektoriga riigi võlgade mahakirjutamise osas reedel siiski paika panna. Reutersi andmetel tuleb aga erainvestoritel tõenäoliselt kannatada ligi 60-70 protsendilist kaotust ja uued emiteeritavad 30-aastased võlakirjad omaksid progresseeruvat intressimäära, mis on keskmiselt 4% aastas.  
  Kreekale on võlakokkuleppe saavutamine äärmiselt oluline, sest muidu jääb riik ilma IMF-i ja Euroopa Liidu abipaketist ja satub märtsis makseraskustesse. 20. märtsil saabub tähtaeg, mil Kreekal tuleb varasemalt emiteeritud võlakirjad 14 miljardi euro eest välja osta.
  Kuna kõneluste tulemused pole veel kindlad, ei aidanud ka reedene väidetav progress USA aktsiahindade liikumisele eriti kaasa. Küll aga mõjutab aktsiate tõusu ja langust hetkel käimasolev kvartalitulemuste periood. Kuigi Microsoft (+5,7%), Intel (+2,9%) ja IBM (+4,4%) suutsid reedel näidata korralikku kasuminumbrit, valmistas suurima pettumuse maailma parimaks töökohaks peetav Google, mille tulemused jäid alla Wall Streeti kõrgendatud ootustele. Google aktsia hind langes reedel üle 8% ehk rohkem kui 53 dollari võrra, kuigi tegelikult polnud tulemus nii hull, kui turud sellesse suhtusid, sest firma 8,22- dollariline aktsiakasum oli ikka kõrgem kui aasta varasemalt, kuid analüütikud prognoosisid kasumiks 10,49 dollarit.
  Dollar tugevnes reedel nii euro, naela kui ka jeeni suhtes.Veebruari tähtajaga kullafutuuride hind tõusis 9,5 dollari võrra   tasemele 1 664 dollarit   untsi kohta.
  Veebruari naftafutuuride hind kukkus ligi 2 dollari võrra tasemele 98,4 dollarit barrelilt ja märtsi futuuride hind langes 2,3 võrra 99,11 dollarile.
  USA kümneaastaste võlakirjade hind alanes reedel, kergitades tulususe 2,03%-ni.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.