Anne Oja • 28. jaanuar 2012 kell 9:59

Ettevõtja: kui piirimaad ei müüda, olgu nii kõigile

Aru Technology Group kaasomaniku Areg Arutjunjani hinnangul võib riik keelata julgeoleku kaalutlustel maa müügi piiri ääres, kuid sellisel juhul kehtigu samad piirangud kõigile.

"Kui riigil on vaja piiriäärseid maid julgeoleku tagamiseks, ei tohiks neid maid müüa mitte kellelegi," ütles Arutjunjan. "Kui neid maid müüakse, siis inimesed, kellel on elamisluba, peavad nende maade ostmisel omama samu õigusi kui kodanikudki, kuna nad maksavad samuti Eesti riigile makse."

Riigikogus läbis teise lugemise seaduseelnõu, mis piirab Venemaa piiri lähedal oleva maa müümist julgeolekukaalutlustel. Ostjaks saavad olla vaid Eesti või teiste ELi liikmesriikide kodanikud ning Euroopa ühenduse maades registreeritud äriühingud.

Delovõje Vedomosti (DV) uuris, kas 0,2 hektari suuruse maa müümine Eesti kodakondsuseta inimesele kujutab tõepoolest julgeolekuohtu.

Hetkel kuum