Indrek Kald • 1. veebruar 2012 kell 8:20

Neli ettevõtjat saavad teenetemärgi

President Toomas Hendrik Ilvese tänase otsuse järgi saavad riikliku teenetemärgi sel aastal neli ettevõtjat.

Valgetähe IV klassi pälvivad ASi Viru Keemia Grupp juhatuse liige Nikolai Petrovitš, ASi Viljandi Metall juhatuse liige ja osanik Jaak Sulg ning ASi M.V.Wool juhatuse liige ja osanik Mati Vetevool, Valgetähe V klassi lasterõivaste tootja OÜ Lenne juhatuse liige ja osanik Meeli Leeman.

Sarnaselt eelmisele aastale andis Ilves vabariigi aastapäeva puhul tänavu teenetemärke kokku 99 inimesele.

Kõrgeima klassi teenetemärgi, Riigivapi III klassi saab välisminister Urmas Paet. Välismaalastest pälvib kõrgeima tunnustuse, Maarjamaa Risti I klassi USA president aastail 2001–09 George Walker Bush.

Eelmisel aastal andis Ilves teenetemärgi kolmele ettevõtjale: ASi Tallink Grupp juht Enn Pant, Bellus Furniture OÜ osanik Rolf Kristian Relander ning Puide talu omanik Mati Nurm.

2010. aastal oli ettevõtjaid pärjatute seas seitse: ASi Schenker juhataja Meelis Arumeel, ASi Värska Vesi juhatuse esimees Urmas Jõgeva, ASi Wendre omanik Peter-Kalev Hunt, kolmel korral aasta välisinvestoriks valitud ASi ABB juht Bo Roger Wilhelm Henriksson, pikaaegne põllumajandusettevõtja ja OÜ Voore Farm juhataja Indrek Klammer, köögivilja kasvatamisega tegeleva OÜ Riitsinus juhatuse esimees Väino Villers ning internetitelefoni Skype üks looja ja arendaja Toivo Annus.

Hetkel kuum