22. veebruar 2012 kell 8:37

Saksa maksumaksjadei taha Kreekat aidata

Saksa Maksumaksjate Liit kutsus Bundestagi üles Kreeka järjekordset abipaketti maha hääletama.

Vestluses ajalehega Neue Osnabrücker Zeitung ütles Maksumaksjate Liidu president Karl Heinz Däke, et teise Kreeka paketi juures on kaotajateks taas kord maksumaksjad. Erakreeditoride osalus peaks Däke sõnul olema tunduvalt suurem, „sest lõppeks on pangad juba olulise osa oma riskipositsioonidest juba üle avaliku sektori vabanenud.“ Ka eelseisev võlgade mahakirjutamine on juba ammu sisse kalkuleeritud.

Däke sõnul ei ole aktsepteeritav, et Saksa maksumaksja peab vastutama juba mahus kuni 320 miljardit eurot. „Võlariikides on vaja läbi viia rohkem reforme,“ ütles Däke. Ka Kreeka väljaastumine eurotsoonist ei tohiks tema sõnul enam mingi tabu olla.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum