Anne Oja • 28. märts 2012 kell 14:17

Milline on 2012. aastal kõige võitlusvalmim firma?

EAS otsib koos Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliiduga Eesti konkurentsivõimelisemat ettevõtet, mida pärjata tänavuse Ettevõtluse Auhinnaga ning seada pingeritta Eesti Ettevõtete Konkurentsivõime Edetabelis.

Kõik konkurentsivõimelised Eesti ettevõtted on oodatud osalema tänavustel ettevõtluskonkurssidel - Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursil Ettevõtluse Auhind 2012 ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu koostatavas pingereas Eesti Ettevõtete Konkurentsivõime Edetabel 2012, teatasid korraldajad. Esmase lühikese ankeedi saab täita veebilehel konkurents.ee; kandideerimine on avatud 30. juunini. Ettevõtluse Auhind 2012 korraldamist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

"Riigi roll on ühelt poolt edendada ettevõtlust, teisalt aga tunnustada neid, kes meie majandust veavad. Et tõsiseid tegijaid kirevalt ettevõtlusmaastikult üles leida, ootame neid endast märku andma,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Maria Alajõe. „Eelmine aasta tõi fookusesse mitmeid uue põlvkonna ettevõtjaid, kelle ambitsioonikas tegevus on suunatud Eestist väljapoole. Loodame tänavustelt konkurssidelt vähemalt sama mitmekesist saaki,“ julgustas Alajõe.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts kutsub ettevõtjaid sõltumata tegevusalast või suurusest konkurentsivõime edetabelis osalema. „Põhjuseid, miks sajad ettevõtjad iga-aastasel konkursil osalevad, on mitmeid – tunnustus, hasart, uudishimu jne. Paljud osalejad on kinnitanud, et võimalus end konkurentidega võrrelda on lõbus ja õpetlik ühtaegu, seda enam, et end pingeritta asetada on lihtne,“ kommenteeris Palts. „Kaotajaid sellel konkursil ei ole, kuid oma tegevuse peegeldusest ja tunnustusest võidavad kõik osalejad,“ kinnitas ta.

Riigi ainsate ettevõtluskonkursside võitjad kuulutatakse välja 20. septembril.

Hetkel kuum