Jaroslav Tavgen • 28. mai 2012 kell 6:57

Ukraina äri mõrud viljad

Avaldamaks survet suurärimees Hillar Tederile, avas ühe võlausaldaja Aleksei Dorošenko loodud Ukraina tarnijate assotsiatsioon tema vastu infosõja.

15. mail avaldati Ukraina uudisportaalil proximanews.net artikkel "Eesti suli seiklused Ukrainas: O´KEY hüpermarketite läbikukkunud äri võib tekitada Euroopas skandaali". Artiklis nimetati Tederit petturiks ja süüdistati sadade Ukraina ettevõtjate laostamises.

Portaal kirjutas, et pärast seda, kui Teder pani kõik talle kuuluva kaupluseketi O´KEY Ukraina poed kinni (see toimus 2009. aastal tingituna majanduskriisist ja ettevõtte kahjudest), jäi ta raha võlgu sadadele tarnijatele, töötajatele ja maksuametile. Veel väideti, et petturist ärimees "tõstab raha ühest taskust teise ning pääseb alati kuiva nahaga". Seejuures ei ole toodud ühtegi fakti, mis tõestaks Tederi kuritahtlikkust, kuna Tederi ega kellegi teise alternatiivset arvamust pole küsitud.

Artikli põhjal oli O´KEY Ukraina võlgnevus 110 miljonit grivnat (10,7 miljonit eurot), maksuametile – 9 miljonit grivnat (875 tuhat eurot).

Millist infot Ukrainas eesti ärimehe kohta levitatakse, loe lähemalt tänasest Äripäevast.

Hetkel kuum