Anne Oja • 18. juuni 2012 kell 14:50

Tammsaar: hanke tõttu tulid saadikud oma tootjat kiitma

Endine riigikaitsekomisjoni esimees Tiit Tammsaar meenutas, et primaarradari hankekonkursi väljakuulutamisel tulid kõikide radareid tootvate riikide suursaadikuid tema juurde oma tootjat kiitma.

"Kui olin riigikaitsekomisjoni esimees ja kuulutati välja primaarradari konkurss, siis kõikide meil resideerivate riikide suursaadikud, kelle riigid toodavad radareid, pidasid vajalikuks minuga vestelda ja lausa nõudsid kokkusaamist," ütles Tammsaar, kelle sõnul ilmusid saadikud kohale radareid tootva tehase juhtkonna ja brošüüridega, seejuures tehti maha teiste riikide radareid.

"See minu suhtumist ei mõjutanud, sest mina radari valikul ei otsustanudki. Aga kui asi on korrektne, võiks meie välisministeerium ka niimoodi mööda riigihankeid käia ja mõne väikese firma järjele aidata," arvas Tammsaar.

Nord Streami juht Matthias Warnig lobistas Eesti peaministrit Andrus Ansipit Estonia kontserdisaalis, kus Kristjan Järvi juhendamisel esines Läänemere-äärsetest riikidest pärit muusikaüliõpilastest kokku pandud Baltic Youth Philharmonic.

Äripäev palus täna endistel tipppoliitikuil meenutada ootamatuid lobijuhtumeid.

Hetkel kuum