Piret Reiljan • 30. juuni 2012 kell 13:08

Luman kirus Forbesile Eesti ajakirjandust

Ärimees ja kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman  kirus eesti-keelse Forbesi avanumbri peokõnes Eesti ajakirjandust.

„Olen alati öelnud, et mitte kunagi ei ole liiga palju analüüse, diskussioone ja argumente, mis põhinevad faktidel, mitte ainult oletustel,” alustas Luman oma meediakriitikat. Ta jätkas, et tema jaoks ei ole hea artikkel selline, mida on lihtsalt hea lugeda, vaid see peab vaimustama, andma uut infot ja inspiratsiooni. „Kahjuks on see miski, mis puudub enamikus ajalehtedes, mis on praegu Eestis kättesaadavad,” teatas Luman meediaärimehe Steve Forbesi ja külaliste ees.

Luman jätkas, et liiga tihti põhinevad artiklid ainult kuulujuttudel, kuna see müüb paremini kui hea argument või kuivad faktid. „Ma usun, et ei ole liiga kriitiline, kui ütlen, et enamik meie päevalehtedes ja ajakirjades ilmuvaid artikleid ei nõua lugejalt muud kui ainult lugemisoskust. Mõtlemisoskus pole enamikul juhtudel vajalik,” ütles Luman.

Täna külastas Eestit meediaärimees Steve Forbes ja osales Kadriorus peetud vastuvõtul Forbesi majandusajakirja esimese eestikeelse numbri tähistamiseks. Luman esindas oma kõnega Eesti ettevõtjaid.

Luman rääkis oma kõnes veel, et ettevõtjad tunnevad alati puudust informatsioonist ja ideedest. Luman tundis muret, et Euroopas ja Eestis on liiga vähe alustavaid ettevõtjaid, näiteks Euroopa Liidus alustab praegu ettevõtlusega umbes 4% rahvastikust ja kogenud ettevõtjaid on 6%.

Hetkel kuum