Katariina Krjutškova • 27. juuli 2012 kell 12:14

Kes tasub olümpiakulud?

Loe, kes tasub presidendipaari, kultuuriministri ja teiste tippametnike reisikulud seoses Londoni olümpiamängudega.

Kultuuriministeeriumi andmetel on peagi ekskantsleri Suklese lähetuskulud 2182 eurot. „Rahvusvahelise Olümpiakomitee kutsel osalen olümpiamängude viimasel perioodil, viibides ka riigi esindajana lõpetamisel,“ põhjendas Sukles lühidalt sms-i teel olümpiamängudel osalemist. Sukles on Londonis 11 päeva ning ööbib Pestana Chelsea Bridge'i hotellis. Booking.com andmetel on praegu odavaim pakkumine sellesse hotelli 230 eurot ühe öö kohta.

Samas hotellis viibib seitse ööd ka kultuuriminister Rein Lang, kelle lähetuskulud on 1636 eurot. „Kultuuriminister Lang viibib Rahvusvahelise Olümpiakomitee kutsel Londonis tänasest tuleva reedeni, et elada kaasa meie sportlaste saavutustele. Olümpiamängude raames toimub ka mitmeid töiseid kohtumisi. Tänasel olümpiamängude avapäeval osaleb minister maailma spordiministrite mitteametlikul kohtumisel,“ põhjendas ministeerium. Langiga koos sõidab olümpiamängudele ka tema elukaaslane Ulvi Kuusk, kes tasub sõidukulud omast taskust.

Esipaari kulud selgumisel

Samuti reisivad riigi kulul president Toomas Hendrik Ilves ja esileedi Evelin Ilves. Esipaari võimalikest kuludest pole veel ülevaadet. „Kulud selguvad pärast visiiti, kui kantselei on kätte saanud arved,“ kinnitati kantseleist ja lisati: „Riigipea ja tema abikaasa kulud olümpial katab Vabariigi Presidendi Kantselei. Nii on see alati olnud ja on ka seekord.“

President abikaasaga ööbib elegantses südalinna neljatärnihotellis Millennium Hotel London Mayfairis. Booking.com andmetel algavad selle hotelli hinnad 233 eurost ühe öö kohta.

Ansip ja Paet maksavad ise

Samas hotellis peatub ka puhkusel viibiv peaminister Andrus Ansip koos naise Anu ja tütre Liisaga. „Peaminister maksab nii enda kui ka oma pere reisikulud Londonisse,“ kinnitati riigikantseleist.

Sarnaselt Ansipile sõidab puhkuse ajaks olümpiamängudele ka välisminister Urmas Paet ja tasub enda arved ise. Paet ööbib sarnaselt kultuuriministrile ja kantslerile Pestana Chelsea Bridge'is.

Hetkel kuum